Ett vanligt problem som många hundägare med största sannolikhet känner igen sig i är att hunden vill vara i sängen, vilket är något som man som hundägare helst vill försöka undvika av flertalet anledningar.

Dock kan det vara enklare sagt en gjort, men som tur är finns det metoder att ta till hjälp för att få bukt på problemet. I den här artikeln kommer dessa metoder och tips tas upp, och ni kommer förhoppningsvis få verktygen att hantera problemet med hund i sängen hädanefter.

Det är viktigt att lära hunden tidigt att sängen inte är till för de, helst redan när den är valp. Det är i detta skede i hundens liv som den är mest föränderlig och mottaglig för inlärning. Även om det ibland kan vara mysigt att ha hunden där i början, så är det viktigt att redan i ett tidigt stadie markera vad som är rätt och fel. Det kan vara en smart idé att ha en hundbädd bredvid sängen där hunden kan sova. På så sätt kan hunden känna närhet till dig och den eventuella familjen samtidigt som både den och ni själva får eget utrymme.

”Det krävs tålamod och ständigt påminnande för att lära in det korrekta beteendet hos hunden.”

Var bestämd

Det är av största vikt att man är tydlig och konsekvent gentemot hunden och markerar tydligt när den hoppar upp i sängen att beteendet inte är önskvärt. Det krävs tålamod och ständigt påminnande för att lära in det korrekta beteendet hos hunden. Att även belöna hunden genom positiv förstärkning när den gör rätt är viktigt för att hunden ska få en uppfattning om att den agerar rätt. Genom att följa dessa råd är förhoppningen att ni kan hantera problemet med att hunden vill vara i sängen på ett effektivt sätt.