Om du har en hund vet du antagligen hur smutsigt det kan bli när hunden kommer in efter en promenad i regn, snö eller lera. Men hur gör du ett badrum som passar hunden? Det finns flera tips att ta del av.

Du kan faktiskt skapa ett badrum som fungerar utmärkt att också duscha en hund i. Genom att anlita en rörmokare i Bromma får du hjälp med all rördragning och med annat du behöver veta som är särskilt lämpligt när du gör ett badrum för din pälskling.

Bra att tänka på

Om du ska göra om ett badrum så att det också passar för hunden finns det en del saker du bör tänka på. Det kan till exempel vara bra att fundera över om du vill ha en dusch som är öppen med bara en liten kant, om det ska vara en kabin eller om du rent av vill ha ett badkar. Andra saker som kan vara bra att inkludera i badrummet är:

  • Hylla till schampo och balsam
  • En krok att fästa hundens koppel i om den inte gärna stannar kvar i badrummet
  • Massor av handdukar
  • En hårtork

Det är alltid bra att ha sakerna du behöver inom räckhåll. Om du behöver lämna badrummet för att hämta någon, kan hunden få för sig att sticka iväg och en blöt hund som springer runt i huset är inte så bra.

Golv och väggar i badrummet

Det kan vara klokt att fundera lite över vilket material du vill ha på golvet och väggarna i badrummet. Du bör dock se till att alla rör är dragna innan du lägger klinkers eller sätter kakel på golvet, annars kan du behöva göra om allt arbete och det är både jobbigt och kostar pengar. När du ska tvätta din hund i badrummet gäller det att du ser till att både vägg och golv är lätt att göra rent. Det allra bästa är om du kan spraya rengöringsmedel på ytan och sedan spola av det direkt med duschen. Det är också bra att ha ett extra filter i duschens avlopp. Då behöver du inte oroa dig för att det ska bli stopp i avloppet av allt hundhår som spolas ner efter tvätt och dusch.